Tököli kézilabdás tornagyőzelmek

Hajrájához érkezett a kézilabda csapatok felkészülése a bajnokságra.

Tökölön komoly változások voltak a csapatok háza táján. A férfiak NB-II-be kerültek, a hölgyek NB-I/B indulási jogot szereztek. A játékosállomány összetétele különösen a férfiaknál változott, tíz tököli játékos mellett 3-4 másutt nevelkedett versenyzővel indultak a felkészülésnek.

Az új edző: Dr. Szabó Gábor komoly felkészülést tervezett és teljesített a fiúkkal. Futás, erősítés és később a labdás edzések adnak alapot a sikeres szereplésre. Szeptember elején Szigetszentmiklós és Tököl közös torna rendezésével színesítette a programot. A négy csapatos tornán Tököl szoros mérkőzésen egy góllal verte a Szigetszentmiklóst, a másik ágon meglepetésre Dunaharaszti szintén egy góllal verte az esélyesebbnek tartott Pilisvörösvár csapatát. A tököliek 28 góljából 14-et Balogh Attila lőtt.

A döntő, illetve a bronzmeccs is kemény játékot, színvonalas kézilabdát hozott. A tököli férfiak 28:26-ra verték a Márczy Gábor által irányított Dunaharasztiakat. Vass János csapata a Szigetszentmiklós legyőzte a Pilisvörösvárt, s megszerezte a harmadik helyet.

 

A lányok is új edzővel, Elena Kordjukkal és Vitányi Attilával kezdték a felkészülést. Nem tartottak hosszú szünetet, hiszen a magyar bajnokság második osztálya komoly kihívást jelent. A játékosállomány is erősödött. Minden tököli, aki az érdi junior csapatban játszott, maradt, s komoly erősítés Kovács Kinga hazatérése, aki a Budaörs csapatából tért vissza. A jószellemű kiváló balkezes játékostól szélen és átlövőben is sokat vár a vezetés, s azt, hogy tapasztalatával nagy hasznára lesz a csapatnak. Dunavarsányból Ballá Anita igazolt Tökölre, aki a mezőny egyik leggyorsabb, gólerős játékosaként csapatunk motorja lesz. Az Érd NB-I. keretének tagja, Oláh Nóri bombaerős átlövésekkel új színt hoz majd a játékba. Sajnálatos módon Elena Kordjuk játékos-edző; aki testnevelőként az általános iskolában sérülése miatt az első fordulókban nem állhat a csapat rendelkezésére.

A lányok azonban nélküle is bíztatóan teljesítettek az előkészületi mérkőzéseken. Szeptember elején Abonyban három csoportos tornán az Abony és a Gyömrő jó erőket képviselő csapatát győzték le magabiztosan.

Az első Abonyi Főtér Sport és Kulturális Nap alkalmából rendezett tornán nemcsak a felnőtt csapat, hanem a juniorok is torna győztesek voltak.

 

A rendezők Hoffman Pál polgármestert, országgyűlési képviselőt kérték fel a díjak átadására. Hoffman Pál megbeszéléseket is folytatott Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszonnyal a városrekonstrukciós beruházás tapasztalatairól, s a kapcsolódó kulturális és sportesemények rendezési, elszámolási eljárásáról.

 

Szeptember 15-én a sportcsarnokban Tököl Kupa néven meghívásos tornát rendezett a szakosztály.

Kategória: Hírek, Nincs kategorizálva | A közvetlen link.